Emisije

Program uživo

Jutro na kampusu

Mozaična emisija svaki radni dan od 8:00 do 11:00

Dan na kampusu

Mozaična emisija svaki radni dan od 11:00 do 14:00

Popodne na kampusu

Mozaična emisija svaki radni dan od 14:00 do 17:00

Vikend na kampusu

Mozaična emisija vikendom od 09:00 do 13:00

Informativne emisije

Velika s ladnim

Informativna jutarnja emisija na Radio Kampusu od 8 do 11 sati – najava dnevnih aktualnosti uz DJ-ing.

Split je svit

Najava kulturnih, sportskih i zabavnih događanja u Splitu te komentar na društvena zbivanja u gradu.

Voditeljice:
Ana Maroš i Sandra Brakus

Putuj!

Emisija, u formi podcasta, koja ugošćuje putnike koji će s nama u eteru dijeliti zanimljivosti, avanture i iskustva o raznim kutevima svijeta.

Voditeljica: Marija Radan

Espress student

Espress Student je emisija informativnog karaktera koja se obraća mladima, posebno studentima, te ih upoznaje sa studentskim aktivizmom, ali i pravima i obavezama koje studentski život nosi.

Svakog petka u 19 sati u goste nam dolaze predstavnici različitih udruga splitskog sveučilišta, studentskih zborova te istaknuti studenti, kao i ostali gosti, direktno ili indirektno značajni za studentski život.

Osnovni cilj ove emisije je ukazati na važnost društvenog djelovanja i volontiranja, kako za vlastitu budućnost, tako i za budućnost društvene zajednice.

Voditeljice: Nikolina Baumgartner, Andrea Božidar

Debata u eteru

Emisija Debata u eteru predstavlja aktualne teme iz različitih gledišta te tako potiče kritičko razmišljanje, ali i promiče toleranciju u društvu. Naime, ona predstavlja argumente i za i protiv određenog recentnog pitanja te približava važne društvene problematike, a posebno one koje su povezane s mladima.

Krug suradnika ovisi o broju članova Splitske debatne unije koji sami biraju teme o kojima će raspravljati, dok emisiju vodi voditelj/moderator koji postavlja pitanja i usmjerava diskusiju između dva sugovornika.

Voditelji: članovi splitske debatne unije

Iz prve ruke

Kroz razgovor s profesorima splitskog sveučilišta, nastojimo slušateljima približiti znanost, a buduće studente upoznati s radom i programom fakulteta.

Voditeljice: Ana Katić i Matea Zanić

Informativni segmenti

Sveučilišne vijesti

Aktualne vijesti sa sveučilišta u Splitu.

A šta ti misliš?

Dnevne ankete, prikupljene od strane reportera Radija Kampus, u kojima građani iznose svoje stavove na konkretne teme i situacije.

Kakvo je vrime?

Vremenska prognoza.

Imal’ gužve?

Stanje na cestama.

Vijesti

Dnevni pregled aktualnosti.

Tražiš priliku?

Emisija informira slušatelje o ponudi studentskih poslova, visini satnice i uvjetima rada, ali i o poslovnoj potražnji te prilikama i prijetnjama pri zapošljavanju u različitim područjima gospodarstva.

Zabavne emisije

Preuzmi pult

Emisija u kojoj će splitski glazbenici i zaljubljenici u glazbu kroz sat vremena biti Vaši voditelji na Radio Kampusu birajući glazbu. Svaki tjedan u emisiji imamo po jednog gosta s naše glazbene scene

Voditelj: Frane Mihalj

Abeceda rocka

Emisija Radio Kampusa o rock kulturi te o velikim i značajnim glazbenicima proteklog stoljeća. Kroz emisije će se, kao što samo njeno ime kaže, proći cijela abeceda imena rock scene.

Voditelj: Luka Domljanović

Top 20

Top 20 je glazbena emisija na Radio Kampusu koja svakog tjedna donosi 20 najemitiranijih regionalnih singlova u proteklom tjednu. Naglasak je na “alternativnijim” autorima, bendovima i izvođačima koji nemaju toliko prostora u “mainstream” medijima, ali svojom kvalitetom zasigurno zaslužuju pažnju. Slušatelji će se, kroz intervju s gostom, imati priliku upoznati s kvalitetnom glazbom najnovijeg vala.

Voditelji: Vincent Šepić, Josip Senta i Petar Stolnik

Traka

Na Radio Kampusu težimo jednakoj zastupljenosti različith glazbenih žanrova, s naglaskom na alternativnu glazbu.

Elektronska glazba(ne strogo definirana technom, houseom ili raveom) ima svoje posebno mjesto u povijesti glazbe.

Subkultura DJ-inga, partija, plesa i druženja, svakodnevno se razvija i okuplja nove poklonike.

Uređuje i vodi: Vesna Vujević

Sportske emisije

Unisport takeover

Emisija koju vodi ekipa iz Unisporta sa Sveučilišta u Splitu koja predstavlja svoja događanja i zbivanja u svijetu studentskog sporta.

Voditelj: Sveučilišni sportski savez

Štorija o sportu

Emisija na Radio Kampusu koja, iz tjedna, u tjedan, predstavlja frekventne novosti iz svijeta sporta. Pored europskih i svjetskih događaja, emisija se bazira i na praćenju lokalnih sportskih kolektiva i individualaca, posebno studenata. Ugošćujemo ne tako razvikana imena koja zasigurno zaslužuju pažnju.

Voditelj: Luka Domljanović

Obrazovne emisije

What The Tech

What the Tech je obrazovna emisija Radio Kampusa koja svaki tjedan donosi aktualne novosti iz svijeta tehnologije. Svakodnevno se pomno prate i biraju tehnološke novosti i događanja kako bi ih prenijeli javnosti u što jednostavnijem, zabavnijem i sažetijem obliku.

Kako bi emisija bila interesantnija širim društvenim skupinama, u edukativnoj rubrici „Dujin tech kutak“ imate priliku naučiti i doznati razne savjete i trikove koji će biti od pomoći u svakodnevici.

Voditelj: Duje Brljević

Bistre misli

Emisija, u trajanju od 60 minuta, u kojoj će se u suradnji sa psihologinjom obrađivati razne tematike psihičkih stanja novog doba. Svaki tjedan se obrađuju druge teme.

Voditeljice: Bruna Bradašić i Matea Debak

Split street

Nova emisija Radio Kampusa o splitskim kvartovima, pričama i legendama koje nosi svaki pojedini dio grada. U svakoj epizodi je po jedan gost iz nekog od splitskih kvartova.

Voditeljice: Ana Maroš i Sandra Braksu

Tardis

Povijesna emisija u kojoj se spominju događaji i osobe koje su obilježile povijest. Također se daje kratki komentar i neke zanimljivosti vezano za te događaje i osobe. Emisija se emitira svaki tjedan

Voditelj: Vincent Šepić

Filmofili

Emisija Radio Kampusa gdje voditelj svaki tjedan daje kratke recenzije o nekoliko odgledanih filmova. Ponekad traži i pomoć slušatelja tako da ih anketama pita mišljenje o nekim filmovima

Voditeljice: Petra Stupalo i Anđela Amižić

Okreni stranicu

Emisija obrazovnog karaktera Radio Kampusa koja se bavi književnošću. Svaki tjedan voditelji odaberu nekoliko knjiga ili neku granu književnosti i daju osvrt na iste.

Voditeljice: Marina Skejić i Marija Žuro

Obrazovni segmenti

Zdravo tijelo, zdrav ti

Jutarnja emisija u trajanju od nekoliko minuta u kojoj se priča o zdravlju te zdravom načinu života.

Kulturne emisije

Umjetnik na putu

Nova emisija kulturnog programa Radio Kampusa u trajanju od 60 minuta. Svaki tjedan ugošćujemo jednog gosta, studenta s Umjetničke akademije ili mladog umjetnika koji je već završio akademiju, gdje oni opisuju svoj umjetnički put i kritički progovaraju o umjetnosti općenito.

U emisiji prolazimo kroz nekoliko rubrika – intervju s gostom, kulturna scena grada, ili-ili i igra asocijacija.

Voditeljice: Tanja Pleština i Nikolina Bitunjac

Kulturni segmenti

Arhaizmi

Kratka emisija kulturnog programa Radio Kampusa gdje se izvlače stare, zanimljive riječi, kao što i samo ime emisije kaže i priča o istima

Tri minute kulture

Trominutni pregled kulturnih događanja u gradu Splitu.

Prati nas

© Radio Kampus. Sva prava pridržana.