Turandot Turandot

Opera s pregrštom glazbeno-scenskih izazova izvedena na 68. Splitskom ljetu

Napisao: Ivan Gudelj Oproštajna Puccinijeva opera s pregrštom glazbeno-scenskih izazova izvedena je u Galeriji Meštrović 8.8. pred prepunim gledalištem.
Radio Kampus
| Radio Kampus | , | Ostavite komentar
Radio Kampus

Napisao: Ivan Gudelj

Sinoć je u Galeriji Meštrović tradicionalno izvedena Puccinijeva opera Turandot. Naslovnu ulogu ovoga puta tumačila je splitskoj publici dobro poznata talijanska sopranistica Daniela Schillaci.

“Uvijek je zadovoljstvo nastupati u Splitu, na ovim magičnim mjestima. Presretna sam nakon ove izvedbe, ali sada sam koncentrirana na novu izvedbu koja preostaje. Nakon adrenalina koji sam osjetila na prvoj predstavi, sada gledam na novu kako bi se što bolje pripremila i publici jednako prikazala ulogu”, istaknula je jednom Schillaci za Radio Kampus.

Uz nju, glavne uloge nosili su Ante Ivić, Mate Akrap, Max Jota, Antonija Teskera, Jurica Jurasić Kapun, Vinko Maroević, Riccardo Palazzo i Vlatko Belas, uz zbor i orkestar opere i balet Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu te Dječji zbor glazbene škole Josipa Hatzea.

Foto: Ivan Gudelj

“Grandiozna oproštajna Puccinijeva Turandot na mnogo načina stoji na razmeđu svjetova. Njome je Puccini zauvijek izlazio iz opernog verizma smjelo se prepuštajući novim glazbeno-scenskim izazovima, pa i novom duhu vremena, ali ostajući ustrajan u tome da njegove tragične heroine stradavaju ili triumfiraju u sve spektakularnijem i egzotičnijem okružju”, ističu iz HNK Split u opisu predstave.

Splitska sopranistica Antonija Teskera u ovoj izazovnoj operi pojavljuje se kao ropkinja Liu, a od svoje publike je, tumačeći jednu od glavnih uloga, zaslužila je i najveće ovacije.

“Ja sam, kao i ostatak ekipe, dala maksimum od sebe. Pred nama je još jedna predstava, a ova što je sada izašla je jednostavno super. Odradili smo super predstavu!”, istaknula je po silasku s pozornice i nadodala kako joj je velika čast nastupati s kolegama s kojima je na sceni oko četiri godine.

Turandot, opera u tri čina s dvije pauze, izvest će se još jednom, 10.8. s početkom u 21 sat u Galeriji Meštrović.

Još članaka ovog autora – Ivan Gudelj:


Više članaka

| Radio Kampus |

HIT TJEDNA Radio Kampusa

Glasajte za prvi Hit tjedna RK! Četiri prijedloga, jedan hit.
| Duje Jakus |

Duje Jakus Interview: Jurica Pađen – Aerodrom

Radio Kampus vam donosi intervju s Juricom Pađenom.
| Radio Kampus | ,

Ani Zović: Jesu li BookTube i Bookstagram zamijenili book club?

Jesu li BookTube i Bookstagram zamijenili book club?

Prati nas

© Radio Kampus. Sva prava pridržana.