Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Prvi skok! Započeo je najveći vaterpolski spektakl, 35. Europsko prvenstvo

Glavu gore! | Loš prvi rezultat za Hrvatice, Nizozemke pobijedile 6:22
Radio Kampus
| Radio Kampus | ,
Radio Kampus

Split je ove godine domaćin 35. po redu Europskog prvenstva u vaterpolu koje je organizirano u spektakularno pripremljenoj Spaladium Areni.

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Čast da otvore ovaj spektakl pripala je Njemicama i Rumunjkama, a unatoč sjajnoj borbi Rumunjki, na prvom prvenstvenom dvoboju slavile su Njemkinje rezultatom 15:10.

U ukupno šest utakmica prvoga dana natjecanja sudjelovalo je 12 najboljih ženskih reprezentacija Europe, a pobjedu su još odnijele Španjolke, Talijanke, Nizozemke, Izraelke i Grkinje.

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Unatoč borbi i lijepim golovima, “Barakudice” prvoga dana nisu odnijele pobjedu izgubivši od Nizozemki 6:22. Ipak, istaknula se Jelena Butić, kao najmlađa reprezentativka ovog postava, koja je zabila peterac u svom prvom reprezentativnom nastupu. Za posebno mlad sastav hrvatske reprezentacije pripreme su bile usmjerene prema reprezentacijama Rumunjske i Njemačke pa preostaje vidjeti ishod utakmica koje su na rasporedu sutra i u utorak.

Pogledajte video:

Izvor: Cro WP

Svečanost otvorenja održat će se u ponedjeljak, a odmah nakon i prva utakmica hrvatske muške reprezentacije, “Barakuda”!

Organizatori najavljuju i pregršt popratnih događanja u sklopu Spaladium Arene, poput koncerata nekih od najboljih izvođača hrvatske glazbene scene, a ulaz je moguć isključivo s kupljenim ulaznicama za EP, koje možete potražiti na službenim stranicama prvenstva.

Napisao: Ivan Gudelj


Više članaka

| Radio Kampus | ,

Ani Zović: Jesu li BookTube i Bookstagram zamijenili book club?

Jesu li BookTube i Bookstagram zamijenili book club?
Radio kampus volonteri
| Radio Kampus |

Želiš volontirati na Radio Kampusu?

Želiš biti voditelj/ica? Imaš ideju za emisiju? Voljan/na si raditi reportaže, posjećivati evente i izvještavati o njima? Ostati svoj/a, a naučiti više o medijima i novinarstvu? Ili možda želiš slagati glazbene liste? A možda si rođen/a za sportskog komentatora?
sveučilišna galerija
| Radio Kampus | ,

Skupna izložba u Sveučilišnoj galeriji – Žensko dopisivanje

U društvu autorica projekta Mateje Rusak i Tihane Karlović predstavit će se umjetnički projekt koji se bavi problemom komunikacije i to u formi likovnog dopisivanja putem medija grafike.

Prati nas

© Radio Kampus. Sva prava pridržana.