Koncert Koncert
Foto: Ivan Gudelj

EKSKLUZIVNO | Veliki intervju s Gibonnijem: “Svijet se mijenja i budite spremni ukrcat’ se na vlakove!”

Intervju Ivana Gudelja | Gibonni: “Zahvalio bih vam se jer ste ispali bolji nego sam očekivao!”
Radio Kampus
Radio Kampus

U Veloj Luci održani su dani sjećanja na preminulog pjevača, Olivera Dragojevića. Tih su dana svi predjeli ovog živopisnog otoka živjeli nezaboravljene stihove.

Veliki koncert simboličnog naziva “Trag u beskraju” održan je na rivi Oliverove Vele Luke, a solistički koncerti dva dana nakon na platou pred crkvom gdje je glazbenik više puta nastupao tijekom života. Nastupili su Zorica Kondža, diva hrvatske glazbene scene, i najpoznatiji kantautor ovih prostora Zlatan Stipšić Gibonni.

U razgovoru za Radio Kampus, Gibonni se prisjetio trenutka kada je prvi put vidio legendarnog pjevača, Olivera Dragojevića.

“Ja san tad imao kosu do pola leđa, a uho mi je izgledalo kao “bonogracija”. On je bio, čini mi se, malo zgrožen mojom pojavom, a meni je on izgledao jako pristojno. Logično je da sam ja za njega znao, jer u Dalmacij kad se rodiš prvi glas koji čuješ je od matere, oca, babe, a onda Oliverov. Tako da je Oliver svakom Dalmatincu barem stric ili ujak. Nevjerojatan je osjećaj vidjet uživo čovjeka kojeg znaš po glasu, nadrealno iskustvo. Vidio sam lagani šok na njegovom licu kada me je vidio”, uz smijeh se prisjeća Gibo.

Kaže kako je najviše ponosan na Oliverovu publiku koja se i četiri godine nakon prisjeća najljepših stihova.

“Imali smo mi prije velikane, ali nikada iskustvo da kad velikan ode da ga se ne zaboravi za tri mjeseca. Stvarno nevjerojatna situacija da su svake godine emocije i sve veće, jako lijepo i toliko dobar znak. Od kad sam živ i gledam stvari, ovo je nešto najpozitivnije na što bih se mogao osvrnuti”, dodao je Gibo.

Pročitajte i ovo:

Otkrio nam je kako je započeo svoju pjevačku karijeru, pričao je o svom nadimku, suradnji s Afrikancem, ali i o svojim brojnim nagradama.

“Ja živim dan za dan, nemam nikakvih planova. Trudim se svaki dan provesti u društvu plemenitih ljudi, da me netko ne otruje. Jako mi je važno u kojem sam društvu i s kojim sam ljudima”, dodao je Gibonni u živopisnoj Veloj Luci.

Pogledajte video – atmosfera na koncertu u Veloj Luci:

Razgovor u cijelosti možete poslušati večeras od 20 sati na 104,1MHz ili klikom na link.

Još članaka ovog autora :


Više članaka

| Radio Kampus |

HIT TJEDNA Radio Kampusa 05.02 -11.02

Donosimo 4 nova prijedloga za novi izbor hit tjedna RK.
| Radio Kampus |

HIT TJEDNA Radio Kampusa

Glasajte za prvi Hit tjedna RK! Četiri prijedloga, jedan hit.
| Nikolina Bitunjac |

Premijera predstave “Okretište”

U HNK Split u četvrtak premijerno je izvedena predstava „Okretište“ Damira Karakaša u dramatizaciji Darak Lukića i režiji Dina Mustafića.

Prati nas

© Radio Kampus. Sva prava pridržana.