Premijera predstave “Okretište”

U HNK Split u četvrtak premijerno je izvedena predstava „Okretište“ Damira Karakaša u dramatizaciji Darak Lukića i režiji Dina Mustafića.
Nikolina Bitunjac
| Nikolina Bitunjac |
Nikolina Bitunjac

Nakon sat i pol predstave, publika je ansambl nagradila dugim pljeskom. Osim publike, zadovoljni su i svi koji su predstavu postavili.


Redatelj Dino Mustafić je istaknuo kako mu je bilo zadovoljstvo, ali i izazov jer je svijet Damira Karakaša trebalo transponirati na pozornicu. A taj svijet nije jednostavan.
Pisac u romanu, u kojem je i glavni lik, govori o traumatičnom događaju iz vlastitoga života nakon čega se borio za život. Lik Damira utjelovio je glumac Mijo Jurišić koji je naglasio kako se ovakav proces ne događa često te pohvalio svih jer, kako kaže, trebalo je imati hrabrosti ovo napisati.


Publika je predstavu doživjela traumatično na neki način kao i glumci kada su prvi put čuli cijelu priču, ali svi su se složili u jednom-ovakva se priča ne postavlja često na kazališne daske.


Roman „Okretište“ dobio je nagradu Meša Selimović za najbolji roman objavljen u 2021.na području BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Već to je sasvim dovoljno da se roman uzme u ruke. A sad nakon predstave, izlike više nema.
Ekipa Radio Kampusa želi cijelom ansamblu puno uspjeha i puno gledalište u idućim izvedbama.


Više članaka

| Radio Kampus | ,

27. Split Film Festival počinje 1.rujna

27. izdanje Splitskog filmskog festivala, najstarije filmske/medijske manifestacije utemeljene u Hrvatskoj, održat će se od 1. – 9. rujna.
| Radio Kampus | , ,

Villareal-Hajduk, ni uzvrat ne oduševljava

Hajduk izgubio, ali uz ovakve navijače sve se lakše podnosi!
| Radio Kampus | , ,

U Blatu na Korčuli održana 59. Smotra blatskog folklora

Najstariju smotru folklora u Hrvatskoj ove je godine posjetio saborski zastupnik Branko Bačić, predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske Miroslav Šeparović, predsjednik Općinskog vijeća Želimir Bosnić i načelnik Blata Ante Šeparović.

Prati nas

© Radio Kampus. Sva prava pridržana.