SEA EU SEA EU

SEA-EU DOC- „The problem-solving skills for higher education learners “

Čak 40 doktoranada i pet mentora iz pet visokoobrazovnih ustanova alijanse „Europsko sveučilište mora“ SEA-EU radi na rješavanju konkretnih problema splitskih i dalmatinskih tvrtki iz područja plave ekonomije.
Radio Kampus
| Radio Kampus | ,
Radio Kampus

Sveučilište u Splitu je od 23. do 27. svibnja domaćin treninga pod nazivom „The problem-solving skills for higher education learners “, koji se održava u okviru Erasmus + projekta SEA-EU DOC. Zadnji dan treninga doktorandi će imati priliku predstaviti svoje rezultate uz pozdravnu riječ prorektorice za znanost i inovacije prof. dr. sc. Leandre Vranješ Markić.
Događaj se održava u SPINIT Inkubatoru Sveučilišta u Splitu s početkom u 9:00 sati.

Dr. ing. Edgar Jochheim, osnivač i CEO tvrtke JOINCO® Innovation Consulting, doktorandima je detaljno predstavio TRIZ metodu koja je sve popularnija u rješavanju problema i brainstorming tehnika.
Kako bi primijenili stečeno znanje, polaznici rješavaju konkretne probleme tvrtki sa područja Dalmacije poput Sailboat RC i Cromaris.

SEA EU DOC je projekt nastao u okviru SEA-EU alijanse, a usmjeren je na povećanje prilika za zapošljavanje doktoranada iz područja znanosti o moru kroz:  podizanje svijesti o raznolikosti karijera doktora znanosti; razvoj „mekih vještina“ koje su iznimno tražene na tržištu rada, te povezivanje akademske zajednice s gospodarstvom kroz razvoj Europske mreže doktoranada.

Cover photo: https://sea-eu.org/


Više članaka

| Radio Kampus | ,

Ani Zović: Jesu li BookTube i Bookstagram zamijenili book club?

Jesu li BookTube i Bookstagram zamijenili book club?
Radio kampus volonteri
| Radio Kampus |

Želiš volontirati na Radio Kampusu?

Želiš biti voditelj/ica? Imaš ideju za emisiju? Voljan/na si raditi reportaže, posjećivati evente i izvještavati o njima? Ostati svoj/a, a naučiti više o medijima i novinarstvu? Ili možda želiš slagati glazbene liste? A možda si rođen/a za sportskog komentatora?
sveučilišna galerija
| Radio Kampus | ,

Skupna izložba u Sveučilišnoj galeriji – Žensko dopisivanje

U društvu autorica projekta Mateje Rusak i Tihane Karlović predstavit će se umjetnički projekt koji se bavi problemom komunikacije i to u formi likovnog dopisivanja putem medija grafike.

Prati nas

© Radio Kampus. Sva prava pridržana.